Kuchnia

mm..

Muffiny ze snickersem, bitą śmietaną i sosem karmelowym (składniki wystarczą na przygotowanie 12 muffinów):

mąka pszenna - 200 g
cukier - 50 g
jajo - 2 sztuki
mleko - 180 ml
olej - 50 ml
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
baton snickers - 3 sztuki
śmietana kremówka 30% - 500 ml
sos karmelowy - 5 łyżek (przygotowany z tego przepisu)


Przygotowanie:

Mąkę, mleko, jaja, olej, cukier i proszek do pieczenia mieszam dokładnie razem. Następnie formę do muffinów wykładam papilotkami i napełniam do 3/4 wysokości ciastem. Do każdej papilotki wypełnionej ciastem wkładam kawałek batona snickers (ja zużyłam 2 batony).
Muffiny piekę w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Następnie odstawiam do ostygnięcia.
Śmietankę ubijam z łyżką cukru i wyciskam przez tylkę na muffiny. Następnie na każdego muffina układam pokrojone kawałki batona i polewam sosem karmelowym. Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation