Wnętrza

Kuchnia

Cookies z kawałkami czekolady

przepis na ok. 30 ciastek:
420 g gorzkiej czekolady, w tym:
220 g gorzkiej czekolady (do stopienia)
200 g gorzkiej czekolady (pokrojonej w kawałki)*
160 g cukru trzcinowego
110 g mąki
2 jajka
60 g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
W kąpieli wodnej roztapiamy 220 g gorzkiej czekolady razem z masłem. Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę, dodajemy do niej stopioną czekoladę, a następnie mąkę, proszek do pieczenia i sól. Mieszamy. Dodajemy 150 g pokruszonej czekolady. Łyżką nakładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, 50 g czekolady dekorujemy ciastka. Pieczemy w temperaturze 160 st. przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation