Kuchnia

Kulinaria

Miodowe owsianki albo owsiane miodowniki

Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych (górskich, czyli w całości, nie zmielonych)
0,5 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżeczki zmielonego cynamonu
1 łyżka wody
5 łyżek masła
1/3 szklanki miodu
garść drobno posiekanych orzechów



Przygotowanie:
Włóż wszystkie składniki do garnka i zagotuj. Ciągle mieszaj. Kiedy wszystko dokładnie się połączy, a masa będzie lepka i plastyczna, zdejmij garnek z ognia i a jego zawartość przełóż na duży kawałek pergaminu albo papieru do pieczenia. Jeśli masa będzie zbyt sucha i sypka, dodaj więcej masła. Przyklep łyżką, formując z niej zwarty prostokąt. Odstaw do zastygnięcia. Możesz schować do lodówki. prostokąt najlepiej zostawić na całą noc, a rano pokroić w mniejsze kwadraty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation