Kuchnia

Kulinaria

Sałatka z selerem naciowym

filet z kurczaka
4 liście selera naciowego
2 łyżki posiekanego pora
10 dkg żółtego sera
pół puszki ananasa
pół puszki kukurydzy
majonez
sól, pieprz, papryka słodka
2-3 łyżki oleju

Z oleju i przypraw przygotować marynatę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w kostkę (ok. 1 – 1,5 cm), przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 1 godz. Następnie mięso usmażyć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i przełożyć do większej miski, ostudzić. Seler, ser i ananasa pokroić w kostkę. Por drobno posiekać, jeśli chcecie się pozbyć jego charakterystycznej goryczki należy przelać go na sitku wrzątkiem. Do mięsa dołożyć pozostałe składniki sałatki, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę najlepiej przed podaniem schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation