Kuchnia

Gdzie kucharek sześć...

Muffinki z krówkami
Miękkie, puszyste, kakaowe z fantastycznym nadzieniem z moich ulubionych cukierków- krówek. Uzależniają!

Składniki na 12 krówek:


2 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 kopiasta łyżka kakao
1 szklanka maślanki
2 jajka
1/2 szklanki oleju
12 krówek

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: maślankę, olej, jajka. Połączyć łyżką zawartość obu naczyń. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno każdej nakładać po 1 czubatej łyżeczce ciasta (tak aby dno papilotki było zakryte ciastem). Na wierzch kłaść po 1 krówce przekrojonej na pół (dwie połówki obok siebie) i zakryć je pozostałym ciastem (aby papilotka była napełniona do 3/4 objętości).
Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.C. Wystudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation