Kuchnia

Napoje

Lemoniada arbuzowa  | Smiling Spoon | Inspiracje kulinarne, zdrowa dieta, slow food

Lemoniadę przygotowuję z soku z 3 cytryn, ćwiartki niewielkiego arbuza, liści mięty, cukru, miodu, liści mięty i 2 litrów wody, najlepiej lekko gazowanej. Zaczynam od wyciśnięcia soku z cytryn, który łączę z wodą i cukrem trzcinowym. Mieszam dokładnie i dodaję 2 łyżki miodu. Arbuza kroję na drobne kawałki i wrzucam je do lemoniady, mieszam i odstawiam na 30 min w temp pokojowej. Na koniec dorzucam lód i liście świeżej mięty. Polecam także dla dekoracji wrzucić kilka plasterków cytryny.



Składniki:

sok z 3 cytryn
ćwiartka arbuza
liście mięty
pół szklanki cukru trzcinowego
2 łyżki miodu
2 litry wody
lód
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation