Kuchnia

super pyszne

Omlet ze szpinakiem i czosnkiem
Sposób przyrządzenia:
1. Na łyżce oliwy podsmażamy mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub posiekany
2. Umyty i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części, dodajemy do czosnku i dusimy przez 2-3 min
3. Oddzielamy białka od żółtek
4. Białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka roztrzepujemy z solą i pieprzem
5. Do białek dodajemy żółtka- mieszamy. Następnie dodajemy łyżkę mąki- mieszamy
6. Całość mieszamy z przestudzonym szpinakiem
7. Masę wylewamy na patelnie (najlepiej na tą po szpinaku) i smażymy pod przykryciem. Gdy chochelka będzie bez problemu wchodziła pod omlet można go przewrócić na drugą stronę i chwile podsmażyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation