Kuchnia

pyszne...ciasto francuskie

Parówki w cieście francuskim
Składniki potrzebne do przygotowania parówek w cieście francuskim:

1 arkusz ciasta francuskiego,
4 długie parówki (długość minimum 20cm),
6 suszonych pomidorów,
50g żółtego sera,
bazylia (świeża lub suszona)


Sposób przygotowania parówek w cieście francuskim:

Pomidory suszone kroję w paseczki, ser żółty ucieram na tarce o grubych oczkach, siekam bazylię. Rozwijam ciasto francuskie i dzielę na 4 podłużne części. Na każdy kawałek ciasta kładę parówkę, obok układam kawałki suszonych pomidorów i posypuję tartym serem i bazylią. Całość zawijam w ciasto francuskie i dokładnie sklejam boki. Układam parówki w cieście na wyłożonej papierem do pieczenie blasze i robię skośne nacięcia. Wkładam do nagrzanego do temperatury 200oC piekarnika i piekę przez około 15 minut. Parówki w cieście francuskim najlepiej smakują na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation