Kuchnia

ŁASUCHOWO

Kostki arachidowe

Składniki
ilość porcji: 12
225 g stopionego masła lub margaryny
170 g (2 szklanki) pokruszonych krakersów graham
240 g (2 szklanki) cukru pudru
260 g (1 szklanka) masła orzechowego
250 g (1 i 1/2 szklanki) półsłodkich groszków czekoladowych
4 łyżki masła orzechowego



Metoda przygotowania
Przygotowanie: 25 min | Gotowanie: 1 godz 25 min
1. W średniej misce dobrze wymieszać masło lub margarynę z krakersami graham, cukrem pudrem i 1 szklanką masła orzechowego. Rozłożyć równomiernie na dnie niewysmarowanej blachy o wymiarach 23x33 cm i docisnąć dłonią.
2. W metalowej misce ustawionej nad gotującą wodą (lub w kuchence mikrofalowej) stopić groszki czekoladowe z masłem orzechowym, mieszając od czasu do czasu aż masa będzie gładka. Wylać na przygotowany spód. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed pocięciem w kostkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation