Kuchnia

Słodkości

"Szybkie ciasteczka kokosowe"

Szybkie ciasteczka kokosowe"
Składniki:

500 g małych, okrągłych biszkoptów
200 g wiórek kokosowych
150 ml mleka

Krem:

125 g serka mascarpone
300 ml śmietanki 30%
1 fix do bitej śmietany
2 łyżki cukru pudru
kilka kropel aromatu migdałowego


Przygotowanie:

Pół godziny przed robieniem kremu wkładamy mokrą, szklaną miskę do zamrażalnika.

Następnie wyciągamy ją, wlewamy śmietankę, dodajemy przesiany cukier puder oraz fix. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Pod sam koniec dodajemy mascarpone oraz aromat migdałowy.

Wiórki wysypujemy na talerzyk a do kubka wlewamy mleko. Każdy biszkopt moczymy przez dosłownie sekundkę w mleku, następnie nakładamy łyżeczkę kremu, przykrywamy drugim biszkoptem i obtaczamy w wiórkach.

Gotowe ciasteczka trzymamy w chłodnym miejscu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation