Kuchnia

Przekąski

Warzywne przekładańce w kokilkach

(dla 6-8 osób)

Zestaw I:

bakłażan
cukinia
pomidory
mozzarella

Zestaw II:

por
plastry szynki
kilka słupków sera gruyere

Zestaw III:

bakłażan
parmezan
orzeszki pinii

Zestaw IV:

cukinia
seler
kilka plasterków sera roquefort

Sposób przygotowania

Zestaw I: bakłażana, cukinię, pomidory i mozzarellę kroimy w plastry. Bakłażana i cukinię blanszujemy we wrzątku. Układamy plastry na przemian w kokilkach.

Zestaw II: pora sparzamy, kroimy na kilka kawałków, zawijamy każdy z nich w szynkę, układamy w kokilkach z kawałkami sera.

Zestaw III: bakłażana kroimy w plasterki, blanszujemy 2 min. Przekładamy wiórkami parmezanu i podprażonymi orzeszkami.

Zestaw IV: cukinię i obranego selera kroimy na plastry, przekładamy serem.

Każdy zestaw zapiekamy w temp. 180°C przez 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation