Kuchnia

piękne kulinarne

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane pastą z żółtek i łososia wędzonego, z niewielkim dodatkiem majonezu, parmezanu i listkiem aromatycznej bazylii. Smakują wyśmienicie, to propozycja na śniadanie, to na co dzień i to, od święta. Najlepsze jajka, to te od kur z chowu ekologicznego, są najzdrowsze i smakują o niebo lepiej od pozostałych, polecam!

Składniki na 6 porcji:

6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia (bez ości i skóry)
4 łyżki majonezu
pieprz do smaku

Do dekoracji:

listki bazylii
tarty parmezan
Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka, obrać ze skorupek, naciąć zagłębienia i wyciągnąć żółtka. Łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki dodać żółtka i majonez, zmiksować na gładką pastę, którą wypełnić zagłębienia jajek. Udekorować tartym parmezanem i listkami bazylii, podawać z pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation