Kuchnia

Pyszności

Składniki:
karkówka

Marynata:
0,5 szklanki oliwy z oliwek
5 ząbków czosnku
1 duża cebula
2 liście laurowe
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżka dowolnej przyprawy grillowej
1 łyżeczka przyprawy do karczku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżka papryki ostrej mielonej firmy Prymat
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki ketchupu

Wykonanie:
Karkówkę kroimy w cienkie plasterki i rozbijamy lekko tłuczkiem.
Czosnek przepuszczamy przez praskę. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki marynaty łączymy w misce i dokładnie mieszamy.
Mięso mieszamy z marynatą w misce i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Tak zamarynowane mięso układamy na grillu i smażymy do momentu aż mięsko będzie kruche.
Przepis na surówkę ze zdjęcia znajdziecie tutaj: Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

http://mish-mash-mission.blogspot.com/2012/09/grillowana-karkowka-w-marynacie.html#more
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation