Kuchnia

grill

Hamburgery z grilla, z warzywami i grillowaną cebulką - Proste Przepisy

Składniki hamburgerów: 60 dag mielonego udźca z indyka (mieso bez skóry)
1 drobniutko posiekana cebula
1 duży, zmiażdżony ząbek czosnku
2-3 drobno posiekane łodygi selera naciowego (z liśćmi)
papryczka chilli (ilość dowolna)
sól, pieprz


Do podania: ulubione warzywa (sałata, ogórek, pomidor, cebula itp.)
2 cebule pokrojone w krążki, ugrillowane osobno

Zdjęcie - Hamburgery z grilla, z warzywami i grillowaną cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Hamburgery z grilla, z warzywami i grillowaną cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Sposób przygotowania hamburgerów: Składniki hamburgerów dokładnie wymieszać, a następnie wilgotnymi dłońmi podzielić mięso na jednakowe porcje. Wkładać je do metalowego pierścienia i spłaszczać (grubość ok. 1 - 1.5 cm). Zdejmowac pierścień, układać na mokrej desce/tacy (żeby sie nie przyklejały) i lekko dociskając, odwrotną stroną noża, zrobić na kotletach kratkę.
Kiedy wszystkie bedą gotowe, przełożyć je na grill i piec po kilka minut z każdej strony.
Osobno ugrillować pieczywo (bułki lub ciabatty) i krążki cebuli.
Na aluminiowej tacce roztopić żółty ser (można też roztopić go układając na gotowych kotletach).
Kiedy wszystko będzie gotowe, przełożyć kotlety do bułek, dodać krążki grillowanej cebulki, sałatę, warzywa i roztopiony ser.
Możesz podać z keczupem lub, najbardziej ulubionym przez nas, różowym sosem.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation