Kuchnia

Pokarm jest warunkiem życia ludzkiego, ilość i jakość pokarmu warunkuje jego przedłużenie

Pita po domowemu,

Składniki:

5 chlebków pita
3-4 kotlety schabowe pokrojone w kostkę
mały kawałek sera
pomidory
1 mała cebula
ogórek
kapusta pekińska
duży jogurt
1 ząbek czosnku lub odrobina czosnku granulowanego
1 płaska łyżeczka przyprawy do gyrosa
pieprz
Przygotowanie:
Kawałki kotleta podgrzewamy (innym razem można dodać filet z kurczaka pokrojony w paseczki, doprawiany przyprawą gyrosa, podsmażyć). Chlebki pita przygotowujemy w kuchence mikrofalowej lub piekarniku.
Pomidora kroimy w plasterki, ogórek w kostkę, kapustę kroimy w paseczki, cebulę w drobne piórka, ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Jogurt przyprawiamy pieprzem i czosnkiem.
Środek ciepłej pity polewamy sosem, wkładamy mięso, warzywa, ser i polewamy sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation