Kuchnia

Wieprzowina w różnej postaci

Sakiewki schabowe podawać z ziemniakami, sosem i surówką - Schabowe sakiewki - Schab - Galeria - Gotujmy.plSchabowe sakiewki wg Reniz - SKŁADNIKI:
1,5 kg schabu bez kości,
15 szt pieczarek,
3 cebule,
2 łyżki oleju,
przyprawa maggi,
sól,
pieprz


Schabowe sakiewki wg Reniz - PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. zbić tłuczkiem przez folię na płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Gotowy farsz z pieczarek ułożyć po środku rozbitych płatów mięsa. Zwinąć, nadając kształt sakiewek, związać bawełnianą nitką. Sakiewki ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Włożyć do piekarnika o piec przez około 45 minut w temp 180 st, od czasu do czasu podlewając powstającym sosem. Z upieczonych sakiewek usunąć nitki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation