Inne

faszerowane...

Gołąbki z ziemniakami:
• średnia główka kapusty
• 1kg ziemniaków
• 1 jajko
• 1 bułka pszenna
• 1 łyżka soli
• 0,5 łyżeczki pieprzu
• 1 cebula
• słonina/boczek
Kapustę sparzamy, oddzielamy liście od głowy i zostawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki ścieramy i dodajemy jajko, bułkę. Następnie kroimy cebulę, boczek/słoninę w kostkę, podsmażamy i dodajemy do ziemniaków. Dodajemy resztę składników i wszystko razem mieszamy.
Gotową masę ziemniaczaną zawijamy w kapustę. Wkładamy do szybkowaru dusimy ok. 1 godziny na małym ogniu.
Podajemy gołąbki z sosem grzybowym lub z podmarzną cebulą.
A przepis na naleweczkę trafił tutaj
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation