Kuchnia

FAST FOOD

Kulinarne Inspiracje: Wieprzowina

Składniki na 2 burgery:
4 duże ziemniaki
1 duża cebula
2 plasterki żółtego sera
1 pomidor
dowolna zielenina, np. kiełki
dowolne mięsko - u mnie pieczona pierś z kurczaka
sól, pieprz, trochę mąki do placków
Na sos czosnkowy:
2 łyżki jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, cukier

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem i dodać trochę mąki. Wymieszać i usmażyć 4 grube, okrągłe placki.

Składniki na sos wymieszać.

Na usmażone placki wyłożyć plasterek kurczaka, plasterek pomidora, następnie kiełki, sos czosnkowy i na końcu żółty ser. Przykryć drugim plackiem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation