Kuchnia

FAST FOOD

Przepis na Burrito - Obiading.pl

0,5 kilograma mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe)
4 placki tortilli
1 pomidor
1 słoik przecieru pomidorowego
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 cebula
sól
pieprz
kminek
30 dekagramów żółtego sera

Etap 1: Na patelni smażymy pokrojoną w kostki cebulę. Po kilku minutach dodajemy mięso i przyprawy (sól i pieprz). Do tego dodajemy odrobinę kminku i wszystko mieszamy do chwili, aż mięso zacznie współgrać z przyprawami i cebulą.
Etap 2: Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojony pomidor (w międzyczasie zmniejszyć moc smażenia). Na patelnię dodajemy przecier pomidorowy i wszystko mieszamy.



Etap 3: Do mięsa i warzyw dodajemy kukurydzę i fasolę. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy przygotowany farsz do ostygnięcia.
Etap 4: Placki smarujemy farszem i posypujemy startym serem. Tak przygotowane burrito wstawiamy do piekarnika na około 5 minut (moc 180 stopni Celsjusza), aby ser apetycznie się roztopił.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation