Kuchnia

kuchnia

Chutney z cukinii z papryką


1 kg cukinii
2 cebule
2 papryki
½ kg pomidorów
1 szkl białego octu winnego
1 łyżka soli
2 łyżki ziarenek kolendry
szczypta pieprzu
szczypta ostrej papryki
szczypta cukru


Sposób wykonania:
Cukinię i paprykę pokroić w kostkę.
Sparzone pomidory obrać ze skórki i również pokroić w kostkę a cebulę posiekać.
Wszystkie warzywa wmieszać ze sobą, oprószyć solą i ostawić na kilka godzin.
Po tym czasie gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsta masa.
Wówczas doprowadzić do smaku cukrem, papryką, pieprzem, kolendra i octem winnym.
Przełoży całość do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia do góry dnem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation