Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zielony rosół
Składniki:

- mała cukinia - ja miałam jeszcze mrożoną
- por
- 1 cebula
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- natka pietruszki i koper - po dużej garści - ja mam mrożone
- liść lubczyku
- 2 liście laurowe
- 450 g mieszanki marchewka z groszkiem
- makaron spaghetti
- vegeta własnej produkcji
- sól i pieprz do smaku


Wykonanie:

Do wody wrzucamy pokrojoną cukinie, por w całości, pokrojoną pietruszkę i seler, cebulę, natkę pietruszki, koper, lubczyk, liście laurowe i łyżkę vegety własnej produkcji. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.

Następnie wyciągamy por i liście laurowe (ja wyrzucam) i miksujemy wszystko na krem.

Dolewamy wody i wrzucamy mieszankę marchewki z groszkiem i gotujemy chwilkę, następnie wrzucamy połamany makaron i gotujemy.

Przyprawiamy do smaku.

Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation