Kuchnia

kuchnia-inspiracje

Kotlety jajeczne z groszkiem



6 jajek
100 g groszku (może być mrożony)
1 por (jasna część)
4 łyżki kaszy kukurydzianej
2 łyżki słonecznika łuskanego
1 łyżka musztardy dijon
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia



5 jajek ugotuj na twardo, ostudź i obierz,

groszek gotuj kilka minut w osolonej wodzie, odcedź,

rozgnieć groszek razem z jajkami ( nie musi być bardzo dokładnie),

por umyj, pokrój w małą kostkę,

dodaj razem ze słonecznikiem do jajek z groszkiem,

wbij surowe jajko, wsyp 2 łyżki kaszy kukurydzianej,

przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową,

dodaj musztardę, wymieszaj,

formuj kotlety, panieruj w pozostałej kaszce kukurydzianej,

smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation