Kuchnia

wieprzowina, wołowina, dziczyzna

Gulasz węgierski.

Składniki:

•kilogram wołowiny z udźca

•3 cebule

•olej

•3 ząbki czosnku

•30 dag pieczarek

•czerwona i zielona papryka

•litr bulionu warzywnego z kostki

•łyżka mielonej papryki

•liść laurowy

•majeranek

•pieprz, sól

•ziele angielskie

•5 łyżek koncentratu pomidorowego
Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oleju, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu podsmaż posiekane cebule i czosnek, dodaj do mięsa. Osobno usmaż pokrojone pieczarki i paprykę, dodaj do mięsa. Wlej bulion, dodaj przyprawy. Gotuj ok. 1 godz. na małym ogniu, często mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i duś jeszcze 10 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation