Kuchnia

Bezglutenowo

Buraczki
Buraczki numer 1

4 duże buraki
1 łyżka śmietany 18%
1 łyżka mąki kukurydzianej
10 łyżek wody
sól, pieprz

Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do garnka wlewamy 5 łyżek wody. Przekładamy buraczki, gotujemy na delikatnym ogniu.
Śmietanę, mąkę i resztę wody dokładnie ze sobą mieszamy, tak aby nie było grudek. Przelewamy do buraków. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Zagotowujemy.

Buraczki numer 2

4 duże buraki
3 łyżki masła
2 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka octu balsamicznego
pieprz, sól
łyżeczka cukru

Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Topimy masło w garnku. Przekładamy buraczki. Zasypujemy mąką. Szybko mieszamy i przesmażamy. Dodajemy ocet jabłkowy i balsamiczny. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. I jeszcze chwilę smażymy wszystko razem.
http://bezpszenicyy.blogspot.com/2013/04/zasmazane-buraczki-na-2-sposoby.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation