Kuchnia

mamy

Kotlety ryżowe z żółtym serem - Przepisy kulinarne - Sprawdzone i smaczne

Składniki: 20 dag ryżu (1 szklanka) 15 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki śmietany 18% ostra papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Do garnka wlać 2,5 szklani wody. Zagotować, posolić i wsypać opłukany ryż. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut i ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do ryżu dodać żółty ser, czosnek, żółtka, śmietanę, szczyptę ostrej papryki w proszku, soli i pieprzu. Wszystko razem wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywno, dodać do masy ryżowej i razem wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ryżowy farsz i formować kotleciki. Piec z dwóch stron na złoty kolor. Kotleciki podawać na gorąco z dużą ilością ulubionej surówki. Z podanych składników wyjdzie około 25 kotlecików ryżowych. Smacznego.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,kotlety_ryzowe_z_zoltym_serem
Copyright © Smaczny.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation