Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Warstwowa sałatka śledziowa - Kuchnia bez VAT

Składniki
400 g filetów śledziowych w oleju
2 cebule
4 ziemniaki
5 marchewek
3 jajka ugotowane na twardo
majonez
olej
ocet
pieprz czarny mielony

Wykonanie
Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie i cebulę kroimy w drobną kostkę, mieszamy i przekładamy do szklanej salaterki. Zalewamy olejem do wysokości śledzi, pieprzymy i skrapiamy niewielką ilością octu. Na tak przygotowane śledzie tarkujemy na dużych oczkach ugotowane ziemniaki które przykrywamy warstwą majonezu. Następnie tarkujemy marchew i nakładamy kolejną grubszą marstwę majonezu. Wierzch posypujemy starkowanym jajkiem i wstawiamy do lodówki do przegryzienia smaków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation