Kuchnia

kuchnia

Cuisine à la Petit :): 37. Sałatka z paluszków surimi

Składniki:

1 opakowanie paluszków krabowych surimi
3 średnie ogórki gruntowe (poza sezonem mogą być zwykłe zielone)
1 papryka czerwona
1 opakowanie makaronu ryżowego – nitki
1 pęczek świeżego koperku
3 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
sól
mielony pieprz


Wykonanie:
Paluszki krabowe pokroić w 1 cm kostki. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, po czym odsączamy go z wody, ostudzamy i kroimy.
Ogórka i paprykę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy.
Majonez, jogurt naturalny i czosnek mieszamy razem. Doprawiamy ja używam pieprzu, soli, koperku, cukru i odrobiny soku z cytryny - wszystko razem mieszam).
Wszystko razem mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy.
Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę do schłodzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation