Święta i uroczystości

wielkanocne słodkości

Anyżkowo: Mini babeczki kakaowe
Składniki :
250g mąki,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 jajka,
1 1/4 szklanki cukru pudru,
1 łyżeczka aromatu waniliowego,
80 ml olej,
250 ml mleka,
2 łyżki kakao Decomoreno.
Przygotowanie :

Przygotuj dwie miski. Do jednej wbij żółtka a do drugiej białka. Do białek wsyp 5 łyżek cukru pudru i ubij na sztywną pianę. Do żółtej wsyp resztę cukru pudru i utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wlej olej, mleko i na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pianę połącz z resztą ciasta. Do każdej foremki do mini babeczek wlej ciasto na 2/3 wysokości. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation