Kuchnia

Rybki

Kotlety rybne z majonezem
Składniki
5 filetów z dorsza
2 łyżki majonezu
1 duża cebula
2 jajka
7 łyżek kaszy manny
1 jabłko Champion obrane i starte na grubych oczkach
Sok z 1 dużej cytryny
Sól lub Jarzynka
Pieprz mielony kolorowy
Pieprz mielony biały
DODATKOWO:
Bułka tarta do panierki.
Wykonanie
Filety rybne opłukać, skropić obficie cytryną i doprawić solą, pieprzem kolorowym i białym.
Odstawić na 30 minut.
Następnie filety rybne zemleć razem z cebulą, dodać jajka, jabłko, kaszę, majonez, wymieszać i doprawić do smaku.
Masa będzie wolniejsza ale tak ma być.
Ręce maczać w wodzie formować kotlety, oprószać je z każdej strony bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju.
Ja 15 minut przed podaniem dopiekam je jeszcze w piekarniku.
Podaję je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation