Kuchnia

ciasto francuskie na słodko

Tarta serowa z rabarbarem

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
300- 500g rabarbaru
200g serka naturalnego (typu homo)
1 jajko2 jajka
0.3 szklanki cukru pudru
1łyżka mąki ziemniaczanej
100 ml śmietanki 30%
opakowanie cukru waniliowego
Jajko utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać serek, mąkę i śmietankę. Zmiksować do połączenia się składników.
Ciastem francuskim wylepić dno formy do tarty, po nakłuwać widelcem.
Podbiec w 180-200C ok. 10 minut.
Lekko przestudzić.
Na podpieczony spód tarty wylać masę serową.
Rabarbar obrać pokroić w paski.
Rabarbarem udekorować wierzch tarty.
Ciasto włożyć do piekarnika na ok. 20-25 minut.
Piec w 180-200C, do momentu ścięcia masy.
Wystudzoną tartę posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation