Kuchnia

Posmaruj mnie - czyli pasty do pieczywa

pasta z fasoli mung
Składniki:

3/4 szklanki fasoli mung,
3-4 ząbki czosnku,
10 kawałków suszonych pomidorów,
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego (w przypadku wegan),
oliwa z oliwek,
przyprawy: sól himalajska lub morska, 2 łyżeczki octu balsamicznego.


Przygotowanie:

Do naczynia wlewamy oliwę z oliwek (kilka łyżek), dodajemy rozdrobniony czosnek, suszone pomidory oraz przyprawy. Wszystko miksujemy. Gdy powstanie intensywny w smaku "sos" dodajemy do niego uprzedmio ugotowaną i ostudzoną fasolę mung. Fasoli przed ugotowaniem powinno być 3/4 szklanki. Jeśli nasz mikser/ blender tego wymaga możemy dodać jeszcze odrobinę oliwy, aby łatwiej się miksowało pastę. Miksujemy na gładką masę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation