Kuchnia

ciasto francuskie

POTRZEBNE SKŁADNIKI NA 16 ROŻKÓW

-2 opakowania ciasta francuskiego
-0,50 kg sera białego w kostce
-2 łyżki śmietany
-1 budyń waniliowy
-małe opakowanie cukru waniliowego
-2 żółtka
-3-4 łyżki cukru pudru
-skórka pomarańczowa lub rodzynki
-czekolada z drobnymi orzechami

WYKONANIE
Ser przemielić przez maszynkę lub zmiksować melakserem ,dodać żółtka, śmietanę ,cukry oraz budyń.
Dokładnie wszystkie składniki ze sobą połączyć,na końcu dodać skórkę pomarańczową lub wcześniej namoczone w wodzie rodzynki .

Każde ciasto francuskie podzielić na 8 równych części ,na każdą część wyłożyć ser i położyć na niego 1 kostkę czekolady orzechowej. Złożyć w trójkąt i brzegi ciasta dokładnie skleić .
Po nakłuwać rożki z wierzchu widelcem, aby ciastka w czasie pieczenia nam nie popękały .
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .Rożki posmarować roztrzepanym białkiem .
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180*c i piec ok 25 minut .
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i rozpuszczoną czekoladą .
Pozostawić do wystygnięcia i zajadać :)))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation