Kuchnia

Dietetyczne przepisy

Dietetyczne Brownie II

Składniki (ok. 8 porcji)

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
50 g kakao odtłuszczonego (5 łyżek)
50 g czekolady gorzkiej (1/2 tabliczki)
1 łyżka mleka
5 łyżek miodu
2 jajka
125 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Opcjonalnie:
Po łyżeczce twarożku "President"
Kilka malin (w kwietniu tylko mrożonych!)
Kaszę gotujemy jak na opakowaniu. W garnku rozpuszczamy (na małym ogniu!) mleko, czekoladę, kakao oraz miód i pozostawiamy do ostygnięcia. Banana miksujemy w blenderze wraz z jogurtem i jajkami, dodajemy masę czekoladową, miksujemy,a na końcu dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną z proszkiem do pieczenia i znowu miksujemy na gładką masę. Pieczemy w dość wąskiej foremce przez 40 min w 180 C.
Podajemy po ostygnięciu wraz z łyżeczką serka i kilkoma malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation