Kuchnia

zdrowa kuchnia

Kuchnia z widokiem na ogród: Pasta pieczarkowo-jajeczna z zieloną cebulką. Pyszne smarowidło do pieczywa.

Składniki
- pieczarki 30 dkg
- jajka 4 szt.
- zielona cebulka kilka łodyżek wraz z białą częścią
(poza sezonem oczywiście może być zwykła biała cebula)
- domowa wegeta, sól, pieprz
- olej

Wykonanie
Pieczarki oczyszczam, myje i ścieram na tarce o grubych oczkach. Podsmażam na łyżce oleju, do odparowania wody, przyprawiam. Studzę. Jajka gotuje na twardo ( 10 minut. ), studzę, obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulkę kroję bardzo drobniutko. Do miseczki daje starte jajka, ostudzone i odciśnięte z ewentualnego tłuszczu pieczarki, pokrojoną cebulkę i łyżkę majonezu. Mieszam, doprawiam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation