Kuchnia

Dania obiadowe - wieprzowina i wołowina

Przepis na stek wołowy


Co kupić
4 steki z polędwicy wołowej Beef Master
Marynata
50 ml czerwonego wina wytrawnego
2 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 cebulki szalotki przekrojone na pół
2 gałązki świeżego rozmarynu
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 45min
Przygotowanie
Wymieszać ze sobą: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Steki grillować po 5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.
Jak podawać
Przed podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation