Kuchnia

Impreza

Brokuły w cieście francuskim.

Składniki:

płat ciasta francuskiego
1 brokuł
pomidorki koktajlowe
ser pleśniowy (u mnie president)
kilka plasterków salami
ponadto 1 rozmącone białko

Sposób wykonania:

Brokuł pokroić na małe różyczki, umyć i wrzucić na gotującą, osoloną wodę. Gotować 3 minuty. Odcedzić i wystudzić.

Ciasto francuskie pokroić na małe kwadraty. Na środku każdego układać plasterek salami, następnie ser pleśniowy i plasterki pomidorów koktajlowych. Na koniec ułożyć plastry brokuła.

Piekarnik nagrzać do temp. 200C.

Ciasto posmarować rozmąconym białkiem. Piec ok. 10 minut. Wyjąć z piekarnika i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation