Kuchnia

drób

Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami

kładniki:
2 duże piersi kurczaka (podwójne)
4 jajka
1/2 szklanki majonezu
60 dkg pieczarek
40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach

Wykonanie:

Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C 20 min.
Ostudzić ciasto i zdjąć papier. Na ciasto wyłożyć surowe, rozbite i posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min.
Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa.

Źródło:
http://impresjasmaku.blogspot.com/2013/04/rolada-serowa-z-piersi-kurczaka-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation