Kuchnia

Bakłażany

PIECZONY BAKŁAŻAN

Składniki
1 bakłażan

2 łyżki miodu

¼ szklanki sosu sojowego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka imbiru


Swój powrót do blogowania zaczynam od tej prostej ale jak że pysznej przekąski. Inspiracje zaczerpnęłam z lokalu znajdującego się na Nowym Świecie- The Place.
Bakłażana przekroiłam na pól a następnie ponacinałam tak by wyszedł karteczkowy wzór. Posoliłam i odstawiłam na 30 minut. W tym czasie przygotowałam marynatę podgrzewając wszystkie składniki do całkowitego ich połączenia. Po 30 minutach bakłażana umyłam i polałam marynatą zostawiając kilka łyżek na później. Bakłażan został umieszczony w piekarniku nagrzanym do 200o Celsjusza na ok. 20 minut. W miedzy czasie podlałam go pozostałą marynatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation