Kuchnia

Przepisy

Just My Delicious

Składniki na warstwę kajmakową:

1 puszka (ok 500g) mleka skondensowanego słodzonego

Puszkę mleka gotuj przez 2 godziny.

Składniki na warstwę budyniową:

3 szkl mleka
1 szkl cukru
180g masła
3 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
3 jajka

2 szklanki mleka zagotuj z cukrem oraz masłem. 1 szklankę mleka zmiksuj z dodatkiem obu mąk oraz jajek na puszystą, jednolitą masę. Kiedy gotowane mleko będzie gorące dodaj do niego jajeczną masę i energicznie mieszaj całość do czasu, aż porządnie zgęstnieje.

Składniki na warstwę bitej śmietany:

500ml kremówki 36% do ubijania
4 łyżki cukru pudru
2 śmietan-fix`y

Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj do niej cukier oraz śmietan-fix`y

Dodatkowo:

ok 500g herbatników
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Formę wyłóż warstwą herbatników. Na niej rozprowadź gorący/ciepły kajmak. Ułóż kolejną warstwę herbatników, a na nią wyłóż masę budyniową. Teraz kolejna warstwa herbatników, na niej ubita kremówka. Całość obsyp startą gorzką czekoladą i już.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation