Kuchnia

pyszności

https:///kasia.moje.ciasto/
40 dag (2 szklanki) mąki
10 dag margaryny Kasi
20g drożdży
1 jajo
¾ szklanki ciepłego mleka ( do rozrobienia drożdży)
2 łyżki cukru
Sól do smaku
Wyrobić zaczyn, drożdże skruszyć w ciepłym mleku dodając 2 łyżki cukru i dwie łyżki mąki.
2Odstawić do wyrośnięcia .Do przesianej mąki dodać zaczyn drożdżowy, połączyć.
3Wlać roztopioną ,ciepłą margarynę, dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić ciasto (powinno mieć gęstość ciasta pierogowego).
4Przełożyć na stolnice dodać kminek.
5Formować długie paluchy i posypać kminkiem. Paluchy ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pozostawić. Gdy zaczną rosnąć, wstawić do gorącego piekarnika i piec na złoty kolor 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation