Kuchnia

TARTY

Tarta serowa na spodzie z granoli z jeżynami
Składniki na spód:
250g granoli (takiej jak np ta klik)
50g masła
1 łyżka brązowego cukru


Granolę dokładnie zmiksować malakserem. Dodać masło i cukier i zmiksować raz jeszcze. Spód do tarty (24cm) natłuścić i wysypać kaszą manną. Boki i dno dokładnie wylepić masą z granoli. Wstawić do lodówki na ok 20-30 minut


Składniki na warstwę serową:
400g sera na serniki lub twarogu zmielonego co najmniej trzykrotnie
2 łyżki cukru z wanilią (klik)
2 łyżki cukru zwykłego
1 białko lub całe jajko
1 łyżka budyniu śmietankowego lub waniliowego
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (klik)

ponadto:
jeżyny do ułożenia na wierzch
bita śmietana i mięta do dekoracji


Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Wszystkie składniki masy dokładnie zmiksować. Wylać na spód z granoli. Wyrównać. Na wierzchu delikatnie ułożyć jeżyny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40-45 minut. Studzić w uchylonym piekarniku a następnie w lodówce. Podawać z kleksem bitej śmietany i listkiem mięty. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation