Kuchnia

Jajka

Jajka z farszem -
jajka 5 szt
szynka 3 plastry
mała cebula 1/4 szt
majonez 1 łyżka
zielenina 1/2 pęczka
sól
pieprz
sałata
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przykroić wzdłuż na polowy. Wyjąć żółtka i drobno pokroić. Można też rozdrobnić widelcem. Pietruszkę albo szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Plastry szynki pokroić w małą kostkę. Szynkę, żółtka, zieleninę i drobno pokrojoną cebulę wymieszać. Doprawić do smaku i połączyć niewielką ilością majonezu. Nakładać na połówki jajek. Sałatę opłukać, osuszyć i położyć na talerzu. Układać na niej przygotowane jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation