Nauka i natura

Lunch, szkoła

SKŁADNIKI
1/2 pieczonego filetu z kurczaka
50 g mozzarelli
20 g majonezu
25 g jogurtu naturalnego
4 pomidorki koktajlowe
40 g ogórka zielonego
50 g świeżej rukoli
1 pszenny placek na tortillę
przyprawy: sól, pieprz i szczypta curry do smaku

Umyj warzywa i sałatę. Ogórka, filet z kurczaka i mozzarellę pokrój na plasterki. Pomidorki poprzekrawaj na pół. Wymieszaj majonez z jogurtem, dodając szczyptę curry oraz sól i pieprz do smaku.

Placek na tortillę zwilż przegotowaną wodą z obu stron i podgrzej na suchej patelni. Na podgrzany placek nałóż sos majonezowy, rukolę i pozostałe składniki. Zawiń z jednej strony brzeg placka do środka, następnie zwiń cały placek wzdłuż podwiniętego brzegu. Dół tortilli owiń szczelnie papierem śniadaniowym lub serwetką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation