Nauka i natura

Lunch, szkoła

FIT!!!

Bezglutenowe, czekoladowe babeczki czekoladowe

Składniki na 6 babeczek:
- 200 g ciecierzycy z puszki (gotowanej na parze)
- 2 jajka
- 5 g (czubata łyżeczka) kakao
- 85 g jogurtu naturalnego
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- dowolny słodzik (ja użyłam ok. 12-14 tabletek słodziku)
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
Nagrzewam piekarnik do 180 stopni.
Przygotowanie babeczek jest banalnie proste. Ciecierzycę z puszki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do miski, dorzucamy resztę składników, słodzik rozkruszamy i wrzucamy do miski. Teraz wszystko dokładnie blendujemy żeby uzyskać w miarę gładką masę. Siekamy czekoladę i wrzucamy do miski, wszystko mieszamy. Masa będzie dosyć rzadka. Przelewamy do foremek i wkładamy do foremek. Pieczemy przez około 30 minut bądź do suchego patyczka. Najlepiej smakują na ciepło. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation