Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

BABECZKI FIT

Składniki: na 8 sztuk
1/2 szklanki mąki pszennej razowej typu 2000
1/2 szklanki zmielonych na mąkę migdałów
1/4 szklanki oleju
1 duże słodkie jabłko
1 łyżka cukru muscovado
1 jajo
3/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, zmielonymi migdałami, cukrem i cynamonem.
/do zmielenia migdałów użyłam młynka do kawy/.

Do drugiej miski wlewamy olej, jajo i mieszamy.
Dosypujemy zawartość miski z mąką.
Dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach jabłko.
Wszystko mieszamy, do uzyskania gładkiej konsystencji.

Masę przekładamy łyżką do formy z papilotkami – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
Pieczemy w 180 stopniach przez 22-25 minut, do suchego patyczka.
Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation