Kuchnia

zupy

chlodnik z rzodkiewek rzodkiewki ogorek

Zupę można podawać samą lub z pieczywem, a przed podaniem można skropić oliwą.

czas przygotowania: 1/2 h

stopień trudności: łatwe

SKŁADNIKI (4 osoby):

2 pęczki rzodkiewek (około 15 sztuk)
1 ogórek szklarniowy
1 ząbek czosnku
kilka gałązek mięty
1/2 litra jogurtu naturalnego
1/2 litra maślanki
1 łyżka oliwy
biały pieprz
sól

WYKONANIE:

Rzodkiewki i ogórek myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Listki mięty myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do warzyw.
Ząbek czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę.
Do miski dolewamy jogurt i maślankę. Mieszamy razem z czosnkiem, solą i pieprzem.
Całość mieszamy w naczyniu i jeśli trzeba jeszcze doprawiamy do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation