Kuchnia

zupy

Składniki
ilość porcji: 6

1/2 kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki masła
200 g śmietany 18%
5 łyżek mąki
natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.

Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w plasterki.
Na patelni rozpuścić masło i smażyć pieczarki z cebulą przez 8 minut, cały czas mieszając. Następnie przełożyć do garnka, wlać 1/2 litra wrzącej wody i gotować przez 20 minut.
Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę i rozmieszać na gładko. Dodać do pieczarek i gotować jeszcze przez chwilę.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation