Kuchnia

Torty i ciasta-przepisy

ODŚWIĘTNE CIASTO BEZ PIECZENIA Z GALARETKAMI
Składniki:

3 opakowania galaretek w czekoladzie
1 opakowanie biszkoptów okrągłych
6 serków homogenizowanych waniliowych (po 125g każdy)
4 galaretki cytrynowe
3 galaretki agrestowe
1/3 startej tabliczki czekolady
Tortownica o średnicy 28 cm

Wykonanie:
Na dno tortownicy wyłożyłam biszkopty.
Rozpuściłam 2 galaretki cytrynowe w 1,5 szklanki gorącej wody, gdy zaczęła tężeć wymieszałam z 3 serkami homogenizowanymi waniliowymi.
Serek wyłożyłam na biszkopty, następnie boki wewnątrz tortownicy wyłożyłam galaretkami w czekoladzie i włożyłam do lodówki. Rozpuściłam galaretki agrestowe, gdy zaczęły tężeć wylałam na serek i ponownie włożyłam do lodówki.
Gdy sernik tężał rozpuściłam pozostałe 2 galaretki w 1,5 szklanki gorącej wody, tężejącą galaretkę wymieszałam z 3 serkami homogenizowanymi waniliowymi i wyłożyłam na zastygniętą galaretkę agrestową. Tak przygotowane ciasto włożyłam do lodówki, a gdy sernik zastygł na wierzch ciasta starłam 1/3 tabliczki czekolady.
Jeżeli lubicie ciasta słodkie, to można podczas rozpuszczania galaretek posłodzić wodę. Boki sernika można wyłożyć podłużnymi biszkoptami zamiast galaretek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation