Kuchnia

kuchnia

Kopalnia Smaków...: Ciecierzyca do chrupaniaPolecam każdemu , szczególnie miłośnikom słonych przekąsek , zamiast chipsów i paluszków.Składniki:
Puszka cieciorki ( ja użyłam suchej - moczyłam ją przez noc po czym gotowałam w osolonej wodzie około 40min i odsączyłam)
1-2 łyżki oliwy
pieprz cayenne, kmin rzymski, zmielona kolendra
dałam również sól ale to można pominąć, najważniejsze są wcześniej wymienione przyprawy.

Odsączoną i osuszoną cieciorkę wymieszać w misce z oliwą i przyprawami.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 st C.
Zalecany czas pieczenia przy tej temperaturze to 45 min ale należy obserwować czy groszki się nie przypalają.
Jeżeli tak to pieczemy krócej . Należy również przemieszać cieciorkę w trakcie pieczenia kilka razy.
Po ostudzeniu chrupać...:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation