Kuchnia

zupy

Kociołek meksykański - przyslijprzepis.pl

Kociołek meksykański
4
0
kategoria: dania główne mięsne
Kociołek jest pikantny i sycący. Nibyskromne, ale jakie pyszne:)
Kociołek Meksykański
Składniki
80 dag kiełbasy zwyczajnej,
1/2 kg mieszanego mięsa mielonego,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
4 pomidory,
4 marchewki,
2 czerwone papryki,
szczypta chilli,
olej,
puszka czerwonej fasoli,
1/2 kg fasoli Jaś,
sól,
pieprz.
Sposób przygotowania
1.
Fasolę Jaś zalać wodą i moczyć całą noc. Następnie gotować ją ok. 45 min. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebule w plasterki, podsmażyć. Wraz z powstałym tłuszczem dodać do fasoli. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, czosnek posiekać, dodać do garnka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min.
2.
Na oleju podsmażyć na sypko mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, dodać do reszty. Pomidory pokroić w kosteczkę, wrzucić do kociołka wraz z odsączoną czerwoną fasolą. Dusić ok. 5 min. Na koniec doprawić szczyptą chilli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation